Професионална гимназия по транспорт - Лайпциг 2011 - ученици
Понеделник, 26.06.2017, 10:06 Добре дошли Гост | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Общо отговори: 388
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Вход във форума

Лайпциг 2011 - ученици


        Учениците от ПГ по транспорт „ Проф. Цветан Лазаров” гр. Плевен проведоха своето практическо обучение в Германия, Лайпциг по изпълнение на мобилност в рамките на Европейска програма за учене през целия живот, секция Леонардо да Винчи ІІІ. С много вълнение и жажда да научат нещо ново заминаха 20 ученици от 10-ти и 11-ти класове на училището. През цялото време на тяхното практическо обучение от 19.06.2011 до 9.07.2011г. с тях бяха и учителите инж. Георги Динчев и инж. Цветелин Дечев.
        Групата бе посрещната от президента на приемащата организация Виталис г- н Ралф Гиесеке. В старинното имение Гут Велиц групата бе запозната с програмата относно техния престой в Германия и с дейността на компанията Виталис.Педагогическата цел на проекта е да стимулира мобилността на хората в Европейската общност и да повиши атрактивността, качеството и ефективността на професионалната образователна система. Групата имаше възможността да проведе своето практическо обучение на различни места: Технически и екологичен проектантски център– Рабуц, Обучителен център Бартолд в Лайпциг , фирма ДИЕ АУТО, Център за практическо обучение в Борсдорф , Завод на БМВ- Лайпциг, Автосервиз на Мерцедес, Професионален обучителен център „ ZAW " в Лайпциг. Професионалното обучение на учениците бе насочено към усвояване на европейските стандарти при диагностиката и обслужването на автомобилните електронни системи за активна и пасивна безопасност. Запознаха се с алтернативни източници на енергия в автомобилната индустрия, управляваха електромобили, работиха по електродвигатели и видовете спирачни системи на автомобили със съвременна апаратура, запознаха се с технологичния процес при производството на леки автомобили, свързваха електрическа инсталация на автомобил.
       Не по- малко интересна за българските ученици беше и културната програма, която им бяха подготвили домакините. Посещенията в Берлин, Дрезден и Лайпциг ще оставят скъпи спомени в душите на децата. Те се докоснаха до една друга, богата култура.Особено впечатление им направи „Стъклената манифактура”- завод за производство на автомобили Фолксваген със своята стъклена фасада, построен в центъра на Дрезден. С изключителен интерес учениците се отнесоха и към посещението си в Цвингера. Тази великолепна сграда в стил късен барок, сега е домакин на много галерии и музеи.
       През периода на своето практическо обучение учениците събраха много полезна информация, знания и умения. Завръщайки се в България те донесоха не само важен опит в професионалното си развитие, но и много нови познанства и приятелства. Работата на групата е високо оценена от техните домакини.Те ги изпратиха с най- топли чувства и пожелания за нови срещи.

 
 
Повече снимки можете да разгледате в Галерия
Търси
Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Приятели на сайта
  •